Kreatív kalandorok

A kreativitás kutatása leginkább az elmúlt évtizedben kezdett a tudományos vizsgálatok előterébe helyezkedni, így még "gyermekcipőben jár". 
Pszichológus, szociológus, gazdasági és oktatási szakemberek kezdik felfedezni, hogy a kreativitás megnyilvánulása kiemelkedően hozzájárul az egyéni, közösségi, szervezeti boldogulásához és sikerességéhez. Ezért manapság újabb és újabb megfigyelések, elméletek látnak napvilágot, melyek bemutatják a kreativitás létjogosultságát, sokszínűségét, dinamikáit.

Itt vannak a Szervezeti kreativitás felmérés nyertesei!

Április 19-én, pénteken kisorsolásra kerültek a CreatiCity Intézet nemrég lezárult Szervezeti kreativitás felmérésének nyertesei. Mint ismeretes, a CreatiCity Intézet a Szervezeti kreativitás felmérésben résztvevők között 3 cég számára szervezeti diagnózis lehetőségét ajánlotta fel.

A jövő kulcsa: az interaktív technológia fokozhatja a kreativitást

Egy nemrég elvégzett kutatás arra mutatott rá, hogy interaktív technológiai módszerek alkalmazásával még jobban támogathatjuk a kreativitás kibontakozását. A Göteborgi Egyetem vizsgálatai szerint az interaktív technológia révén a kreativitást támogató problémafeltáró és problémamegoldó folyamatok és mechanizmusok nagymértékben támogathatóak és ez a tendencia a jövőben valószínűleg hihetetlen mértékben növekedni fog.

A munkahelyi unalom növelheti a kreativitást?

Legtöbben úgy hisszük, a munkahelyi unalom rossz dolog, azonban egy nemrég publikált kutatás eredményei szerint pozitív vonzatai is lehetnek, többek közt fokozhatja a kreativitást, mert nappali álom állapotát idézi elő.

Kreatív elme kontra skrizofénia?

A kreativitás az elmezavarral rokon jelenség, állítják azok a tudósok, akik az elme működését kutatják. Az agyi térképek ugyanis meglepő hasonlóságot tártak fel a rendkívül magas kreativitású egyének és a skrizoféniás személyek gondolkozási sémái között.

Szervezeti Kreativitás Felmérés 2013

A CreatiCity Kutató Intézet országos felmérést indít azzal a céllal, hogy átfogó képet rajzolhasson a hazai szervezetek kreativitásáról. Vegyen részt Ön is felmérésünkben! A kitöltő szervezetek között a CreatiCity Kutató Intézet szervezeti kreativitás diagnózist sorsol ki!

Kreatív szervezetek „a kreativitás alapú gazdaságban”

Elérkezett a "kreativitás alapú gazdaság" kora, egy olyan gazdasági rendszer, melynek fő hajtóereje az ötlet és az innováció. A kreativitás alapú gazdaság rákényszeríti a vállalatokat, hogy újragondolják a vállalati stratégia alapvető elemeit. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy ez a gondolkodás jelentősen átalakítja a vállalatok működését.

Miként hat a humor a divergens gondolkozásra?

A kreatív embereknek közös vonásaik vannak. A humorérzék természetesen a kreatív személyek pozitív vonásai közé sorolható, aki ugyanis rendelkezik humorérzékkel, az képes a problémák játékos és gyermeki megközelítésére is.
Az egyéni kreativitás kibontakoztatása Leonardo Da Vinci-től Clint Eastwoodig

Az egyéni kreativitás kibontakoztatása Leonardo Da Vinci-től Clint Eastwoodig

Mit takar a szállóigévé vált „reneszánsz ember” kreativitása? Milyen utakat tettek évszázadok távlatából napjainkig a kiemelkedőt alkotó elmék? Erről az izgalmas témáról tartottak előadást a CreatiCity Intézet alapítói a II. Corporate Coaching Konferencián.
Ha a jövőről kérdeznek, teljes bizonyossággal állíthatom: a legbámulatosabb felfedezés olyan lesz, amelynek megjóslásához ma még nem vagyunk elég bölcsek.
Carl Sagan
Ha szeretne értesítést kapni a legfrissebb híreinkről, programjainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre. Ehhez kattintson IDE.
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ, MÓDOSÍTÁS ↓

CreatiCity Institute © 2012