Rólunk

Gazdasági és társadalmi környezetünk az elmúlt évtizedekben jelentős változásokon ment keresztül, mely komoly kihívásokat támasztott mind a társadalom, mind az egyén szintjén. A krízis jelensége, azonban mindig kiváló lehetőségeket is teremt a megújulásra, hiszen magában hordozza az új lehetőségek csíráját is.
Ahhoz, hogy a megújulási folyamatok beindulhassanak, az eddig megszokott világszemléletet meghaladó gondolkozásra, tudatosságra van szükség, olyan szakemberek térnyerésére, akik képesek és nyitottak váltani, változni, fejlődni.

A CreatiCity Intézet egyrészt azzal a céllal alakult, hogy felkutassa, megismerje azokat a szakterületükön elismert vezetőket és szakembereket, akik inspiráló hozzáállásukkal és szenvedélyes munkájukkal képesek újraírni a gazdasági és társadalmi forgatókönyveket. Másrészről segíti a szervezeteket abban, hogy képesek legyenek a kreatív vezetőket befogadni, munkájukat eredményesen támogatni.

 

Elköteleződés

A CreatiCity Intézet elköteleződött amellett, hogy a minél szélesebb körben megismertesse és elfogadtassa a kimagasló vezetői tehetség és kreativitás előnyeit és kihívásait, és támogassa az inspiráló vezetőket és szakembereket képességeik és ötleteik kibontakoztatásában.

 

Alapítók

Az Intézet alapítói maguk is egyedi világszemlélettel rendelkeznek, akik képesek folyamatosan fejlődni és megújulni.

 

Varga Sylvia - Creative messenger


CreatiCity Institute
Varga Sylvia

"Várakozással tölt el, ha járatlan ösvényekre visz az utam vagy új útvonalon autózom egy ismert végpontra. Számomra jóleső kihívás rendet és összefüggéseket felfedezni ott, ahol első látásra káosz uralkodik.

Szenvedélyesen keresem és "inspiráló pezsgésnek" hívom az állapotot, amit az ötletekre hajlamos emberek társaságában érzek. Szinte feldob, amikor csapongva, gyakran egymás szavába vágva, gyűjtjük és ütköztetjük a különböző aspektusból közelítő megoldásainkat.
Ilyen volt, amikor kreatív ügynökségemben majd 20 éven át reklámötletek, szlogenek vagy - ahogy ma már jobban hangzik - integrált kommunikációs stratégiák megalkotása kapcsán a kollégáimmal szinte együtt lélegeztünk az aktuális témával.

És ilyen volt, amikor egy tréning vagy rendhagyó workshop elemeinek összeállításakor, új megközelítéseket kerestünk.
A szervezetek építésében is eljött az idő, amikor elkezdett érdekelni, hogy milyen energiákból táplálkozik egy valóban kreatív team. Mi mozgatja, és hogyan működik egy alkotó elme vezetőként?
Egyre jobban szeretném megérteni, hogy mi motiválja a sokféle alkotó géniuszt, nap mint nap? A végtelen kreatív energiáikat mi mozgatja?
Célom, a kreativitás működésének, színességének bemutatásával, hogy kutatásaink és interjúink által, inspirációt, lendületet adjunk. Felébreszteni azokat, akik megtorpantak ebben a kihívásokkal teli, sokszor nyomasztóan felgyorsult világban."

  

Edwina Goody - UK Partner of CreatiCity Institute

CreatiCity Institute Edwina Goody

"Creativity is defined as follows: the ability to transcend traditional ideas, rules, patterns, relationships, or the like, and to create meaningful new ideas, forms, methods, or interpretations.  

In his 2005 book 'A Whole New Mind', Daniel Pink repeated arguments posed throughout the 20th century and argued that "we are entering a new age where creativity is becoming increasingly important".  For me, creativity is a way of life, and even though I may not work in an explicitly creative field, it is still necessary to come up with new ideas and insights in order to move ahead.   

I truly believe that we should always be looking for ways in which to shake up our thinking patterns, and having spent the last six years working in the field of Social Services with Children & Families, I realised that it was time for me to search out new ideas and insights in order to move ahead in my own life.  This has lead me to look at how psychotherapy can unlock the urge to create.  I'm at the beginning of my journey, but I am excited to see what new experiences thinking creatively might bring into my life, and how it could change my expectations for the future.  

There is a need for creativity in modern industry and in the performing arts, indeed, we need to engender originality, progressiveness and imagination in everything we do.  These are exciting times in which we live, and creativity is the key to a successful future for all of us."

Az ember, legbensőbb lényege szerint, kreatív teremtmény. A kreativitás az élet alapvető tartalma és az ember boldogságának forrása.
Ivan Málek
Ha szeretne értesítést kapni a legfrissebb híreinkről, programjainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre. Ehhez kattintson IDE.
HÍRLEVÉL REGISZTRÁCIÓ, MÓDOSÍTÁS ↓

CreatiCity Institute © 2012